четвер, 12 травня 2022 р.

Корморан Страйк веде розслідування

Іноді відомі письменники, бажаючи спробувати себе у новому жанрі, використовують псевдоніми. Такий прийом застосовував, приміром, Стівен Кінг, а знана британська письменниця Джоан Роулінг (так, так, та сама – творець  «Гаррі Поттера»!!!) створила цілу детективну серію під псевдонімом Роберт Галбрейт

Колишній військовий слідчий Корморан Страйк, який в Афганістані втратив ногу, повернувшись додому в Лондон, відкриває детективну агенцію, але заледве зводить кінці з кінцями. Агенція має одного-єдиного клієнта, а кредитори тиснуть зусібіч. Аж тут до нього приходить брат відомої супермоделі з проханням розслідувати загадкову смерть його сестри. Поліція закрила справу як самогубство, але брат відмовляється в це вірити. Страйк поринає у яскравий і розпусний світ шоу-бізнесу, де правлять насолоди, спокуси й облуди. Ви гадаєте, що все знаєте про детективів? Це ви просто не бачили, як веде розслідування Страйк. Всі три романи про Корморана Страйка – «Кувала зозуля», «Шовкопряд» і «Кар'єра лиходія» – очолювали як місцеві, так і міжнародні списки бестселерів і лягли в основу телесеріалу, знятого «Bronte Film & Television». 

Фонд відділу абонемента збагатився найзахопливішими британськими детективами завдяки Програмі поповнення фондів публічних бібліотек - 2021, яку реалізовує  Український інститут книги. Чекаємо на шанувальників детективного жанру!

Наталія Білаш завідуюча відділом абонемента


Немає коментарів:

Дописати коментар