пʼятницю, 1 квітня 2022 р.

Космічні мільярдери

 Тисячі років люди вдивлялися у нічне небо і гадали, про що намагаються сказати ті мерехтливі вогники вгорі. Було багато таємниць, які потребували розгадки. З плином часу допитливі дослідники потроху складали цілісну картину того, що коїться у Всесвіті.

До сфери освоєння космосу долучилися підприємці зі своїми значними капіталами. Вони поставили собі за мету налагодити польоти в космос і на інші планети, запровадити новий вид бізнесу – космічний туризм, щоб здійснювати регулярні космічні подорожі для землян, котрі мають змогу їх оплатити.

Книжка Тіма Фернгольца «Космічні мільярдери: Ілон Маск, Джефф Безос та нові космічні перегони» цікаво розповідає про визначних підприємців – першопрохідців у космічному бізнесі. Кожен з них іде своїм шляхом до перемоги. 

Наприклад, автор багато уваги приділяє уродженцю Південної Африки Ілону Маску, який є засновником та генеральним директором компанії «SpaceX» та визнаним лідером освоєння космосу серед бізнесменів. 

В перші дні російської агресії Ілон Маск висловив підтримку Україні. У своєму твіттері американський бізнесмен написав «Тримайся, Україно!». На прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова підприємець відповів згодою забезпечити Україну станціями StarLink та доступом до супутникового інтернету. 28 лютого перша партія StarLink прибула до України.

З цією пізнавальною книгою: Фернгольц, Тім. Космічні мільярдери: Ілон Маск, Джефф Безос та нові космічні перегони / Т. Фернгольц ; пер. з англ. Г. Литвиненко. - Харків : Фабула : Ранок, 2019. - 271 с. можна ознайомитись у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук. 

Наталія Івахнюк,


 бібліотекарка відділу документів

 з економічних, технічних та природничих наук

Немає коментарів:

Дописати коментар