вівторок, 5 квітня 2022 р.

Соціальний інтелект – ключ до успіху

Щодня ми спілкуємося з десятками людей: на роботі, на вулиці, вдома, в соціальних мережах. Це процес взаємодії і що сильніше ми пов’язані емоційно, чим більше часу проводимо разом – тим сильніша взаємна сила впливу. Нещодавно з’явилась в українському перекладі нова книга американського психолога і письменника Деніела Ґоулмана «Соціальний інтелект», яка розповідає про приголомшливі наукові відкриття світу людських стосунків.

Ґоулман, Деніел. Соціальний інтелект. Нова наука про людські відносини / Д. Ґоулман ; пер. с англ. Я. Лебеденко ; диз. обкл. А. Попова. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 400 с.


Автор стверджує, що стосунки формують не лише соціальний досвід, а й біологію людини. Живильні стосунки мають корисний вплив на здоров’я, тоді як токсичні можуть повільно отруювати організм. Найдивовижніше, що наука простежує зв’язки між стресовими стосунками та роботою генів, що регулюють нашу імунну систему. Книга дуже цікава, наповнена прикладами з реального життя і допоможе читачу по-новому поглянути на сучасне суспільство і на власне життя.

З популярним виданням ви зможете ознайомитися у відділі обслуговування користувачів Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.

 

Олена Коровіна, інформаційно-бібліографічний відділ

ОУНБ ім. Д. І. Чижевського

Немає коментарів:

Дописати коментар