понеділок, 20 вересня 2021 р.

Айзексон Волтер «Ейнштейн. Життя і всесвіт генія»

 

Ім’я Альберта Ейнштейна стало синонімом поняття «геній». Він відкрив найвідомішу формулу в історії науки і створив найвідомішу теорію відносності, яка докорінно змінила наш погляд на світ і природу реальності. Йому випало жити в бурхливу епоху воєн та революцій, політичних катастроф і наукових проривів.

Черговий книжковий шедевр від Волтера Айзексона «Ейнштейн. Життя і всесвіт генія» цікаво буде прочитати всім. Навіть тим, кому не подобається фізика, історія життя видатного вченого точно зацікавить. Цю епічну біографію написано на основі широкого корпусу архівних джерел і досі не відомих листів Енштейна. 

Волтер Айзексон, сучасний класик біографічного жанру, розповідає, як мислив геній, чим він жив, у що вірив. Це історія людини, яка зберегла в собі дитячу допитливість і відчуття дива. Інтелектуальна одіссея Ейнштейна почалася, коли шестирічним хлопчиком він заворожено дивився на стрілку компаса. А закінчилася в американському містечку з літературною назвою Ітака, де він провів останні двадцять років життя, працюючи в Інституті перспективних досліджень. Ейнштейн був правим і помилявся, любив людей і ненавидів тиранію. Немає сумнівів, що це велике ім’я залишиться у літописі людства назавжди.


Вікторія Одегналова,  відділ документів з економічних, технічних та природничих наук.

Немає коментарів:

Дописати коментар