понеділок, 28 грудня 2020 р.

Гері Чепмен «П’ять мов любови у подружжі»

Думаю, що немає жодної людини, яка б не чула про книгу Гері Чепмена «П’ять мов любові у подружжі». Її рекомендують відомі блогери, психологи, письменники. І відгуки про книгу лише позитивні. А причина в тому, що попри велику кількість інформації, люди й досі часто не вміють будувати стосунки і не розуміють один одного. Дуже мало подружніх пар знайшли секрет того, як зберегти любов після одруження. Варто тільки поглянути на статистику про розлучення. 

Автор книги стверджує, що головною причиною невдалих відносин є те, що ми всі по-різному проявляємо і відчуваємо любов. Гері Чепмен виділяє п'ять різних мов любові - слова заохочення, подарунки, допомога, увага і фізичний контакт. Він пропонує проаналізувати кожну з цих мов і зрозуміти на якій саме «мові любові» розмовляє ваш партнер.

Буває, ми запитуємо себе: «Чому він мене не розуміє, невже я розмовляю іншою мовою?». Наприклад: ви готуєте, прибираєте, а ваш чоловік зовсім вам не допомагає. Зрозуміло, що ви ображена, вам здається, що він вас не любить. Водночас ваш чоловік ображається на вас коли ви його критикуєте. А все тому, що ви розмовляєте мовою «допомоги» і хочете, щоб він вам допомагав. А він розмовляє мовою «слів заохочення» і відчує ваше кохання, коли ви його хвалите і виражаєте подяку за все, що він робить. Ось так все просто.

Книга читається легко, окрім того, тут є тест, пройшовши який можна визначити свою мову любові. А приклади життєвих ситуацій звичайних людей допоможуть ще краще засвоїти матеріал. Книга однозначно варта вашої уваги і стане маленьким помічником в повсякденному спілкуванні з людьми. 

Тетяна Познякова,

 провідна бібліотекарка

 відділу соціокультурної діяльності

2 коментарі:

  1. З задоволенням відвідала ваш сайт.
    Знайшла багато цікавого, порівняла з роботою нашої системи, дещо взяла для впровадження в роботу з картками Домана.
    https://vseodetyah.com/article/7549-kartki-domana-yak-zajmatisya-za-metodikoyu-domana.html
    Так тримати, бажаю творчих успіхів і багато гарних, постійних користувачів. Директор ЦБС Ткаченко Н.Г.

    ВідповістиВидалити
  2. З ВАШИМ НОВИМ РОКОМ, ми з колишнім розлучилися 1 рік і 2 місяці тому, і я була на шостому місяці вагітності. Ми обоє любимо один одного, і це було для мене шоком, і це справді розбило мені серце. Я спробував зателефонувати йому, і обидві лінії були роз'єднані. Я намагався зв’язатися з ним у соцмережах, але він видалив мене від них. Я намагався зв'язатися з його батьками, і вони сказали мені, що їх син сказав, що він мене не любить і не хоче бачити мене, і вони не знають, що не так. Я плакала і плакала щодня, бо дуже його любила. Поки я не народила і дитині не виповнився рік, я не могла повернути свою любов. Знову я розгубився. Я не знаю, що мені робити, і я також втратив роботу, і у мене немає грошей, щоб доглядати за дитиною. Я був нещасний у житті, тому я плакав до своєї сестри, сказав їй свою проблему і сказав, що вона знає про потужний приворот доктора алаби, який допомагає їй, коли вона не може завагітніти. Я зв’язався з ним електронною поштою, і він сказав, що допоможе мені, і сказав, що жінка наклала заклинання на мого чоловіка і сказала, що допоможе мені розірвати заклинання, щоб мій чоловік повернувся до мене назавжди, і воля буде моєю. Для мене було великим сюрпризом, що все, що він сказав, сталося. Мій чоловік негайно повернувся до мене і сказав, щоб я його пробачила. Щиро дякую цьому потужному та справжньому заклинателю. Я молюсь, щоб він прожив довго і зробив більше своєї чудової роботи. Якщо у вас є проблема, яка турбує вас у житті, вам слід зв’язатися з цим потужним гравцем заклинань! Він може вам допомогти. Він вас не підведе, ви можете зв’язатися з ним за адресою gmail: dralaba3000@gmail.com або whatsapp: +2349071995123

    ВідповістиВидалити