пʼятницю, 11 грудня 2020 р.

Скотт Гелловей «Велика четвірка»

 Автор книги Скотт Гелловей – творець кількох IT і медіакомпаній, викладач Нью-Йоркського університету, автор популярних відео на YouTube.

З початку нового тисячоліття Apple, Amazon, Facebook і Google радикально змінили ландшафт світової економіки, а також моделі споживання, спілкування і розвитку. Навіть якщо ви не збираєтеся конкурувати або співпрацювати ні з ким з «Великої четвірки», вам доведеться жити в світі, де правила диктують вони. І щоб зробити своє життя максимально комфортним, вам варто розібратися в тому, як цим компаніям вдається підтримувати свій вплив.


Ці «чотири вершники Апокаліпсису» не вважають за конкурентів навіть такі легендарні корпорації, як HP і IBM. Варто десь з’явитися інноваційній компанії, яка може стати для них загрозою, – і її одразу купує одна з «Великої четвірки». Чотири гіганти борються за світове панування, конкуруючи тільки один з одним.

Однак завдяки чому ці комерційні структури змогли стати настільки могутніми та всевладними? Яким чином їм вдалося проникнути в душі людей так глибоко, що тепер вони здатні впливати на наші рішення і визначати наші уподобання? І як такі безпрецедентні масштаби цих компаній і вплив, який вони чинять, позначатимуться на майбутньому світової економіки? А чи не судилося їм, так само як і бізнес-титанам, що існували раніше, розчинитися в тіні молодших і успішніших конкурентів? Чи, можливо, вони настільки добре захищені, що ніхто інший просто не має шансу на перемогу? Намагаючись отримати відповіді на ці запитання, Скотт Гелловей аналізує притаманні компаніям ''Великої четвірки'' стратегії, що приховані за їхніми блискучими обгортками.

Ця книга призначена для бізнесменів, студентів, покупців і всіх користувачів Інтернету, до яких дотягуються щупальця «Великої четвірки».

Якщо вас зацікавило видання, звертайтесь у відділ документів з економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.

Наталія Ракуленко,

головний бібліотекар відділу

документів з економічних, технічних та природничих наук


Немає коментарів:

Дописати коментар