пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.











     Святкове дефіле у головній  книгозбірні області 


            Справжньою сенсацією Дня відкритих дверей, присвяченого Всеукраїнському дню бібліотек, став “Бібліотечний печворк” - презентація колекції одягу Ірини Кудревич та дефіле бібліотекарів.
         Понад десять років тому Ірина Кудревич прийшла до бібліотеки як читачка. З часом стала проводити майстер-класи у відділі мистецтв та заснувала Студію Клаптарства. Тепер знана дизайнерка одягу, аксесуарів та інтер'єрних виробів Ірина Кудревич  - учасниця міжнародних фестивалів печворку та організаторка фестивалів печворку в Кропивницькому. У 2019 році з колекцією “Реінкарнація” брала участь у фестивалях "Палітра моди", "Мода без кордонів", "Печерські каштани", "Петриківський дивоцвіт". Отримала диплом ІІІ ступеня у номінації прет-а-порте та диплом І ступеня "Відкриття року".
         Тепер майстриня не уявляє свого життя без бібліотеки, де вона є невтомним волонтером та постійною учасницею майже усіх мистецьких акцій бібліотеки.
            Головна книгозбірня області погодилася провести демонстрацію колекції одягу з елементами печворку і запропонувала Ірині Кудревич  запросити на ролі моделей своїх співробітників.
         Учасницями дефіле стали: Світлана Приймак, Галина Нікітіна, Наталія Андрійченко, Оксана Завіна, Ганна Бородавкіна, Ірина Правдіна. До компанії молодих привабливих жінок долучився Радіон Тарасов - член обласного об'єднання поляків “Полонія”.
         Вперше дівчата відчули себе моделями - проявивши свої здібності триматися на публіці, впевнено рухатися доріжкою з книгами сучасних українських письменників. Нагородою учасникам дефіле стали бурхливі оплески, інтерв'ю з журналістами та фотосесія.


                                                                              Катерина Лісняк, відділ мистецтв

Немає коментарів:

Дописати коментар