вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Креативний майданчик «3D-Lab»


18 жовтня 2019 року в Інтернет-центрі знову було активно, гамірно та продуктивно. Саме в цей день ми гостинно зустрічали активну молодь міста на нашому Креативному майданчику «3D-Lab». Кожен учасник отримав унікальний шанс запрограмувати робота Micro:bit в творчому тандемі з Віталієм Володимировичем Котяком, старшим викладачем кафедри інформатики та інформаційних систем фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

  

На суміжній локації проводилась лекція-бесіда з основ 3D-моделювання та можливостей 3D-ручок, після якої студенти із задоволенням  створювали 3D-абетку для маленьких відвідувачів  Майданчика Інтерсвіт для людей з порушенням зору.

  

 

Також усі бажаючі могли програтись з невгамовним роботом Спаркі, заплутуючи доріжки в лабіринті. Не забули ми й про поціновувачів книги – для них підготували тематичну книжкову виставку «Від мікросхем до Micro:bit».

 

Всі учасники заходу залишились задоволеними та вмотивованими до вивчення ІТ-технологій.

   
 
Вже не вперше ми беремо участь в Європейському тижні кодування, який традиційно проходить в першій половині жовтня майже по всій Європі, з метою популяризації ІТ-технологій та програмування серед молоді. Географія даної ініціативи досить широка: Австрія, Бельгія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Великобританія, Італія, Ірландія, Іспанія, Казахстан, Нідерланди, Німеччина,  Північна Македонія, Польща, Португалія, Румунія, Росія, Сербія, Словенія, Словаччина, Угорщина, Україна, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія. 
В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup. Всі заходи проходять, в рамках ініціативи Meet and Code за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. Власне, саме завдяки активній проектній діяльності ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» і розпочав свою роботу Креативний майданчик «3D-Lab» в обласній книгозбірні.

  

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #ГУРТзаряджає

Галина Нікітіна, 
завідувачка відділу Інтернет-центр 

Немає коментарів:

Дописати коментар