неділю, 22 вересня 2019 р.

Останній бій Урус-шайтана

         Віктор Вальд — сучасний український письменник, майстер історичного роману в найкращих традиціях Вальтера Скотта і Умберто Еко. В своїх творах автор точно і реалістично передає атмосферу жорстокого Середньовіччя з його  звичаями і побутом. Чесність, яка іноді шокує, стала візитівкою письменника.
         Роман В. Вальда «Останній бій Урус-шайтана» (Х.,2018)  переможця Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2017», отримав спеціальну відзнаку від Всеукраїнської асоціації «Альраід» (мусульманська спільнота України) та спеціальну відзнаку «Золотий пістоль» від письменника та журналіста Андрія Кокотюхи за найкращий гостросюжетний роман.
         Захоплюючий історико-пригодницький роман, присвячений подіям кінця 17-го сторіччя.  Події роману розгортаються в горах Криму, у жахливому степу Хейхат, у палацах володарів і на полях битви… Перша шабля султана, непереможний Орхан, кидає виклик кошовому війська запорізького. Лицарський поєдинок має покласти край багаторічній ворожнечі, і позбавити мусульманський світ того уславленого Івана Сірка, якого кожну третю п’ятницю проклинають в усіх мечетях Османської імперії. І Сірко приймає виклик честі. Але занадто багато перешкод треба подолати героям, щоб зустрітися напередодні великої битви під Віднем, де величезному війську турецького султана протистоятиме об’єднана армія Європи.
  Сюжет захоплює і не відпускає, вражає надзвичайно глибоким знанням історії та традицій мусульманського світу.
        «Віктор Вальд на основі історичних фактів показує духовну перемогу Івана Сірка. І це тому, що всі імперії завжди будуть переможені. Адже поневолені ними народи обороняють свою землю, віру, мову, родину» —  писав кандидат філологічних наук  Василь Загороднюк.
         Тож познайомитися з романом можна, завітавши до відділу абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського.
Стрельнікова Марина,
 провідний бібліотекар відділу  абонементу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар