середу, 29 травня 2019 р.

Танець шаленої пристрасті




Тетяна Пахомова – українська письменниця, яка дебютувала влітку 2016 року своїм романом «Я, ти і наш мальований і немальований Бог» та отримала першу премію літературного конкурсу «Коронація слова». Наступна книжка авторки, романтична львівська історія «Таємниця галицького Версалю», здобула схвальні відгуки критиків і любов читачів. А у 2018 році вийшов у світ її новий роман «Карпатське танго».

Усі ми прагнемо свободи зовнішньої і внутрішньої. Для майбутнього медика Андрія з глухого карпатського села Ізабель стала тією, яка відкрила йому світ. Він – простий український хлопець, вона – красуня-кубинка. Здавалося, їхні серця поєднали вищі сили, подарувавши ту саму омріяну свободу. Поки Андрій невпинно вчився, аби стати професійним пластичним хірургом, Ізабель підтримувала його, виховувала їхніх дітей, була дороговказом для нього. А коли її життя обірвалося, він відчув, що втратив усе… Андрій намагається шукати своє місце у світі, та родове коріння у містичний спосіб змінює його долю… 

Роман «Карпатське танго»  - це передусім роман про вічне кохання. Адже своє почуття головний герой книги – Андрій Зайчук проніс через усе життя. Навіть досягнувши вершин у медичній кар’єрі, маючи уже дорослих успішних дітей, пан Андрій продовжує дарувати своїй коханій Ізабель конвалії. Повернувшись у рідну батьківську домівку через багато років, він висаджує поле конвалій в пам'ять про дружину, яка багато років тому відійшла у вічність. «…Тепер, стоячи біля своєї хатинки, я здалеку бачу навпроти велике біле серце з квітучих конвалій. Це спогад про ніжне кохання моєї молодості. Напевно, Ізабель теж його побачить…»

Щоб здолати труднощі, що випали на його долю, Андрій все життя пам’ятав настанову своєї мудрої бабуні «…що б не сталося, завжди проказуй чарівні слова «Як би тобі погано не було, ніколи, ніколи не скигли. Ти можеш почуватися або жертвою, або бійцем. Ким почуватимешся, тим і станеш… Краще не зраджуй своїм мріям, а всміхайся, розправляй плечі і повторюй: «Ну й добре!». Трохи згодом і вихід зі скрутної ситуації знайдеш, і життя переміниться на краще…»
І дійсно, доля підготувала ще один сюрприз – танець шаленої пристрасті із сивиною на скронях…

Якщо вас зацікавила історія життя головного героя книги Тетяни Пахомової «Карпатське танго», запрошуємо завітати до відділу абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського. 

Ольга Шпаченко, 
бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар