вівторок, 24 січня 2017 р.

Щедрий вечір в Інтернет-Центрі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського

Святкування Щедрого вечора походить ще від стародавнього звичаю. За християнським календарем — це також день преподобної Меланії (Меланки, Маланки, Миланки). Меланка-Вода приходить на щедрий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити господарів про наступні торжества та справити гостини, які в народі так і називають — гостини Меланки. У народній традиції обидва свята об'єдналися в Щедрий вечір.


Старий Новий рік – час чарівництва. Тому не дивно, що саме в цю пору трапляються всі найнеймовірніші пригоди та дива.
 Працівники Інтернет-Центру серйозно підійшли  до підготовки заходів у цей казковий вечір – відділ було святково прикрашено сніжинками та паперовими іграшками, що додавало новорічної зимової атмосфери.
        Всі, хто заходив до Інтернет-Центру потрапляв у гості до Снігової Королеви – тут вам і сани, і зимовий ліс, і сніговички, і корона з шубкою, ну і, звичайно ж, її величність – сама Снігова Королева.  


У відділі цього вечора проходив показ фільму «Снігова королева» - режисер Девід Ву, 2002 р.
Також було оформлено книжкову виставку «Зимова фантазія», в якій були підібрані як художні твори, аудіокниги так і альбоми з пейзажами про чудову пору року – зиму, і всі бажаючі мали змогу погортати книги.

Цікавою новинкою Інтернет-Центру цього Щедрого вечора стала зимова інсталяція для фотосесії та цікавий квест «Снігова Королева». 
Учасники гри отримали повідомлення про те, що Снігова Королева забрала приготовлені подарунки, а знайти їх допоможуть уламки чарівного дзеркала. Отримавши перший уламок, діти дізналися де їм шукати наступний. Знайшовши потрібне місце учасники виконували завдання від одного з персонажів казки «Снігова Королева» Г. К. Андерсена і отримували наступний уламок. В кінці квесту діти склали з усіх знайдених уламків дзеркало та отримали в подарунок закладинки, виготовлені в техніці витинанка працівниками відділу. 








А на завершення Щедрого вечору для всіх присутніх у холі бібліотеки  виступив драйвовий молодіжний Секстет духових інструментів «Bag Band» - Ми даруємо позитив! Музика – це дивовижне явище! Ця весела та енергійна мелодія, підкоряючи  зачарованого слухача, змушувала людей пускатися в танок. Дякуємо колективу «Bag Band» - Ми даруємо позитив! за доставлену можливість відпочити душею та насолодитись музикою духових інструментів, які зазвучали по-новому.


Дякуємо всім за активну участь!

             Рєзнік Ірина - бібліотекар Інтернет-Центру

Немає коментарів:

Дописати коментар