середу, 17 серпня 2022 р.

Книжка для дорослих

Книга Озерна, Дарка. Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти / Д. Озерна ; Укр. ін-т книги. - К. : Yakaboo Publishing, 2021. - 303 с. cтала третьою у серії «Оптимістично про здоров’я».
Чим живуть «дорослі»? А це правда, що старші люди всі хворі, занудні, несучасні, не хочуть сексу і не подобаються собі в дзеркалі?.. Ні, неправда. Давно на часі переглянути ставлення до віку, старіння, хронічних хвороб. При чому не просто «взяти і перестати хворіти», а збагнути, що з нами відбувається, які є ризики та можливості в кожного віку. Вам в цьому допоможе «Книга для дорослих. Як старшати, але не старіти». В ній йде мова про чинники, що сповільнюють чи прискорюють старіння, про запобігання серцево-судинним хворобам та раку, життя з діабетом та хворобами легень й кишківника, піклування про тіло від очей до кісток, психічний добробут, загальні та специфічні поради з харчування, про менопаузу, ерекцію, секс, й те, як жити довго і щасливо. Тільки без магії й чарівних пігулок.
Дарка Озерна, як завжди легко, науково й доказово дає відповіді на неочікувані та провокативні питання: чи є підґрунтя в мему про «склянку води на старості» та який зв’язок може бути між зневодненням та маячінням? Яким зморшкам можна запобігти, а які розгладити, як вам того хочеться? Чому бути солодкими пиріжечками після сімдесяти навіть дуже добре. Чи рятують кросворди від деменції? Чому дуже немолода сусідка вважає вас повією? Чому від корисних яблук та гарбуза у вас болить живіт? Чому дарувати пляшку червоного – сексі, а коробку цукерок – ні?
У вас кожен день є шанс змінити своє ставлення до дорослішання. Просто слід думати як впливає ваше мислення на життя і здоров'я.

Ісаєнко Катерина, бібліотекар відділу документів
з питань медицини та охорони здоров’я.

Немає коментарів:

Дописати коментар