четвер, 21 липня 2022 р.

Якщо стрибнули, то гребіть, або Як зростити бізнес, який сподобається вашим онукам

 


Чи доречно розділяти бізнес на чисто чоловічий чи чисто жіночий – велике питання, адже в основі поняття підприємництва лежать загальні принципи, без статевої відмінності. Але зазвичай, коли тема стосується бізнесу, найчастіше у всіх джерелах представлений саме чоловічий досвід. Проте жінки у бізнесі досягають не менших успіхів, ніж чоловіки, тому жіночий погляд на підприємництво та поради саме від бізнес-леді варті особливої уваги.

Книга відомої підприємниці, номінантки багатьох ділових рейтингів, Ольги Гуцал «Якщо стрибнули, то гребіть» розповідає про те, в чому секрет жіночого успіху та чим жіночий підхід до бізнесу відрізняється від чоловічого.

Ольга Гуцал успішно керує компанією «Каміон Оіл», що продає німецькі моторні оливи і технологічні рідини. Також вона є засновником інтернет-платформи для онлайн-чекіна Autobooking.com і мережі ювелірних салонів «Абрикос».

На обкладинці книги авторка обіцяє розповісти «як народити і зростити бізнес, який сподобається вашим онукам». В одному з недавніх інтерв'ю Ольга Гуцал пояснює свій задум: «Я з інженерної сім'ї, батьки привчили мене розкладати все "по полицях", бачити загальну структуру. Мої 30 років в бізнесі допомогли побачити, як зароджуються, встають на ноги і розвиваються наші бізнес-проєкти. Я описую, що відбувається на кожному з етапів росту бізнесу, які виклики і помилки нас чекають, які рішення потрібно буде прийняти, які правила встановити або змінити, щоб рухатися далі».

У книзі «Якщо стрибнули, то гребіть» Гуцал ділиться спостереженнями за різними етапами життя бізнесу, компанії, команди співробітників. Авторка порівнює процес зростання підприємницького проєкту з етапами життя людини. Живий бізнес-проєкт так само проходить зачаття, пологи, немовлячий вік, дитинство, приймаючи рішення, роблячи важливі кроки та здійснюючи прикрі помилки на кожному з етапів.

У книзі багато веселих ілюстрацій. Рукопис книги отримав високу оцінку у підприємців. Книгу охоче цитують у медіа та соцмережах, про неї вже встигли поговорити на кількох ділових конференціях, читачі на онлайн-зустрічах з авторкою дякують Гуцал за простоту викладу, відвертість і важливі поради тим, хто взявся розвивати свою справу. 

З книгою Гуцал, Ольга. Якщо стрибнули, то гребіть. Як народити і зростити бізнес, який сподобається вашим онукам / О. Гуцал ; пер. укр. В. Ільченко. - К. : Бізнесполіграф, 2020. – 159 c. можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

Марина Григор’єва,

відділ документів із економічних,

технічних та природничих наук


Немає коментарів:

Дописати коментар