середу, 31 березня 2021 р.

Секрети роботи людського організму

    Здоров’я – це безцінне багатство людини, від якого залежить якість і тривалість життя. Ніхто не хоче хворіти. Адже хвороба – це як мінімум клопоти та фінансові витрати. З’являється погане самопочуття, ви не можете працювати, вчитися, заробляти гроші, піклуватися про свою сім’ю, спілкуватися з друзями. Тож недарма кажуть: профілактика краще, ніж лікування. Зберегти здоров’я допоможе здоровий спосіб життя.
     Пропонуємо вашій увазі нові надходження до відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я, які допоможуть вам зміцнити імунітет, краще зрозуміти особливості роботи організму, покращити самопочуття.


Френсіс, Гевін. Метаморфози. Нотатки лікаря про медицину та зміни людського тіла / Г. Френсіс ; ред. Т. В. Стеценко ; пер. з англ. О. Стукало ; диз. обкл. А. Попова. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. – 286 с. : іл.

    Тіло людини постійно змінюється. Проте існують трансформації, які занадто впадають в око. Плямиста шкіра, зріст Гулівера чи, навпаки, мініатюрність лепрекона, додаткові внутрішні ограни – усе це так… дивно. Античність обґрунтовувала все це карою богів, повнею та низкою інших міфічних причин. Лікар Ґевін Френсіс бачив чимало за свою лікарську практику: жінку, яка вагітніла попри всі засоби контрацепції; дівчину, хвору на анорексію, що ледь не з’їла її тіло; жінку з рогом на чолі; чоловіка, що татуював своє тіло, наче одержимий. Химерно? Ґевін Френсіс точно знає, як науково пояснити такі випадки. Кожен із нас здатен до таких метаморфоз. Захопливі та шокуючі історії з клінічної практики про звичайних людей та їхні незвичайні тіла. Це вразить вас.

Зонненбург, Джастін. Здоровий кишечник. Контроль ваги, настрою та здоров’я : [від Стенфордських вчених] / Д. Зонненбург, Е. Зонненбург ; пер. з англ. Я. Лебеденка. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. – 334 с. - (Сер. «Революція в медицині»)

      Ця книга – справжній путівник до джерела міцного здоров’я. Травна система людини містить щільне єднання бактерій та інших мікробів. Переважна більшість бактерій розташована всередині нашої товстої кишки. Від роботи кишкових мікроорганізмів залежить подальше здоров’я людини. Ви дізнаєтеся про зв’язок між мікробіотою, імунною системою, метаболізмом, настроєм і поведінкою; як правильно формувати мікрофлору від народження і як оптимізувати її в дорослому віці; коли проходити курс антибіотиків і як після цього відновити мікрофлору кишечника; як підтримувати мікробіоту з віком і як знайти правильну комбінацію мікробів для нашого кишечника. Практичні настанови, рецепти та плани харчування для збереження здорової мікрофлори допоможуть кожному нормалізувати стан кишечника та зберегти здоров’я на багато років.

Блекберн, Елізабет. Кинь виклик старості. Як у 60 мати вигляд на 30 і почуватися на 18 : [ефект теломер від лауреатки Нобелівської премії] / Е. Блекберн, Е. Епел ; пер. з англ. Я. Лебеденка. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. – 430 с. : мал., табл. – (Сер. «Популярно про науку»)

    Для здорового життя важливий настрій людини, її почуття, оточення й умови проживання. Ця книжка містить важливі відповіді на питання, як досягти довготривалого життя. Інформація, наведена на її сторінках, допоможе полегшити хронічні хвороби і поліпшити здоров’я. Тільки конкретні, підтверджені дослідженнями ідеї, здатні зробити решту вашого життя здоровим, довгим та щасливим.
• Що зовнішність людини говорить про стан її здоров’я
• Налаштування біологічного годинника
• Скільки потрібно спати, аби довше залишатися молодим
• Ефективна схема здорового харчування
• Тренування: скільки вправ буде достатньо Так, старіння та смерть – факти неминучі, але те, як ми житимемо до свого останнього дня, змінити можна. Жити кращим і повним життям – це залежить від нас!

    Бережіть здоров’я з молодих літ, зміцнюйте і примно­жуйте його!

Оксана Завіна, 
завідувачка відділу документів з питань
 медицини та охорони здоров’я

Немає коментарів:

Дописати коментар