понеділок, 22 березня 2021 р.

Передбачення: що нам готує найближче майбутнє

 


Що день прийдешній нам готує? Його даремно зір слідкує… Світ стає все більш складним, технологічні зміни ростуть «як на дріжджах», змінюється все – від бізнесу до культури, від публічної сфери до нашого особистого життя. Сучасне буття стає все більш швидким, дешевим і малорозмірним. Світ сильно змінився, але наш мозок, як і раніше, залишився тим органом, який вірить, що телефон існує лише для того, щоб ти дзвонив і тобі дзвонили, а вогонь потрібен, тільки щоб не змерзнути. Всі ми робимо помилки, гадаючи на кавовій гущі нових технологій; всіх нас сліпить світло загальноприйнятих систем мислення.

Автори книги «Передбачення: що нам готує найближче майбутнє» Джефф Хау та Джой Іто пропонують цілком новий погляд на знання й освіту, синтез технічних, природничих і гуманітарних наук! Ця книга допоможе вам усвідомити логіку прискореного майбутнього та адаптуватися, щоб досягти успіху в нашому непередбачуваному світі. Автори не зациклені на прогнозах подальшого розвитку нашого суспільства, а вже міркують, як готуватися до майбутніх викликів, і пропонують дев’ять основних принципів,  які потрібні сучасній людині, щоб не загубитися в майбутньому, що стрімко насувається, і навчитися мислити по-іншому. Книга багата неймовірними історіями, революційними даними досліджень і філософських концепцій, аналітикою та порадами. Книга для всіх, хто цікавиться майбутнім і технологіями.

Дзёіті (Джой) Іто широко відомий як підприємець, венчурний капіталіст, активіст і прихильник свободи інтернету. Серед його наукових інтересів – вивчення радикально нових підходів до науки і технологій, які здатні трансформувати суспільство в практичному і позитивному ключі. 

Джефф Хау – доцент Північно-Східного університету США. Саме він ввів у 2006 році у вжиток термін «краудсорсінг». У своїх наукових роботах вчений докладно розглядає феномен масового співробітництва в інтернеті. Автор статей для «Washington Post», «The New York Times», «Time», «Newsweek», Newyorker.com і безлічі інших публікацій.

Марина Григорєва, головний бібліотекар відділу документів з економічних технічних та природничих наук.


Немає коментарів:

Дописати коментар