пʼятницю, 23 серпня 2019 р.

Легенди Львова: було не було

Напевне немає жодного шанувальника сучасної української літератури, кому б не відоме було ім’я Юрія Винничука.

Юрій Винничук є відомим українським письменником, поетом, перекладачем, драматургом, літературним діячем. Живе і працює у Львові. Автор романів «Мальва Ланда», «Цензор снів», «Сестри крові», «Лютеція», «Аптекар». А його роман «Танго смерті» став переможцем конкурсу «Книга року ВВС – 2012». До вподоби читачам і збірка «Ги-ги-и», яка складається з творів, що написані у жанрі чорного гумору й абсурду.

Але особливу увагу читачів хочу звернути на книгу Юрія Винничука «Легенди Львова», видану харківським видавництвом «Фоліо» в 2018 році. Як письменник та краєзнавець автор зібрав під однією обкладинкою все, що вдалося розшукати про унікальне місто у фольклорних записах минулого. Фантастичний світ Львова, населений духами, відьмами, чортами, тісно переплітається в легендах зі світом реальним, в якому живуть історичні особи – королі, бургомістри, чорнокнижники і батярі. Старовинний Львів постає перед нами як унікальне явище світової культури, джерело багатющого міського фольклору та життєрадісного гумору.

Герої цієї книжки – король Данило і блазень Олелько, король Лев і відомий бургомістр Зиморович, львівські відьми і чорти, духи, водяники, скнилівські мудрагелі та сьвірки…Одне слово – давній Львів, де містика невловимо переплітається з дійсністю…

Книга зацікавить всіх, хто закоханий у це місто, часто буває в ньому, чи поки-що мріє про подорож до Львова або ж цікавиться історією стародавніх міст України. Крім того, що видання наповнене чудовим змістом, воно має гарне художне оформлення.

Якщо бажаєте ознайомитися з історією і легендами славного міста Лева  у книзі Юрія Винничука «Легенди Львова» чи ознайомитися з іншими творами автора, згаданими у цій статті, завітайте до відділу абонемента ОУНБ ім.Д.І.Чижевського і  візміть книгу на певний термін додому.
Чекаємо на Вас!
Ольга Шпаченко,
бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар