пʼятницю, 2 серпня 2019 р.

Витончене мистецтво забивати на все

Інакше, ніж через проходження п’яти стадій прийняття (заперечення, гнів, торг, депресія та примирення), вам навряд чи вдасться дочитати книгу Марка Менсона «Витончене мистецтво забивати на все».

Погодьтеся, важко одразу усвідомити і прийняти думку автора, який стверджує, що ваш успіх – це провал, ваш позитивний досвід – це негативний досвід і «прийняття власного негативного досвіду – позитивний досвід». 

І це тільки на тринадцятій сторінці.

Одразу варто попередити, що книга – не про те, як досягти дзену і ніколи не повертатися з нірвани байдужості. Радше навпаки: радикальні висловлювання, приправлені міцними словечками для більшої переконливості у їхній безкомпромісності, мають виключно шляхетну мету – навчити вас «зосереджуватися на правильних речах і правильно визначати
пріоритети». 

Які ж пріоритети для вас правильні – ви обираєте самі, керуючись власними цінностями. Їх, як стверджує Марк, не так просто осягнути, і на шляху до цього вам доведеться розгорнути «цибулину самоусвідомлення». 

Проте не бійтеся, ви не самі на цьому шляху: авторові дотепні, відчайдушні, щирі історії про власне життя, філософські й суб’єктивно-прагматичні висновки про соціальний та підприємницький досвід складуть вам компанію на кілька мотиваційних вечорів у відділі обслуговування користувачів. 

Цитата з книги: «Щастя приходить тоді, коли проблеми розв’язуєш[…] Якщо ви уникаєте проблем або відчуваєте, що у вас проблем нема, ви стаєте нещасними. Якщо ви відчуваєте, що у вас проблеми, яких ви не можете розв’язати, то також стаєте нещасними. Секретний складник – це розв’язання проблем, а не їхня відсутність».

Фото і текст – Юлія Ярова,
бібліотекарка І категорії
відділу обслуговування користувачів

Немає коментарів:

Дописати коментар