середу, 3 квітня 2019 р.

Таємниці долі




  
 Сучасна австралійська письменниця Ліян Моріарті за десять років творчої діяльності написала декілька дитячих книг і шість романів для дорослих. Роман «Таємниця мого чоловіка»,  який вперше побачив світ у 2013 році, був перекладений 40 мовами світу.
   Починається оповідь  славнозвісним міфом про скриньку Пандори, яку  було відкрито. Головна героїня роману Сесилія Фіцпатрик, щось розшукуючи на горищі свого будинку, знайшла коробку з різними паперами, серед яких трапився лист її чоловіка Джона-Пола. На ньому було написано, що листа можливо відкрити тільки у випадку його смерті. Сесилія у відчаї – вона не знає, що робити. Чоловіка зараз немає вдома – поїхав у відрядження. Жінка телефонує подругам з проханням поради. Всі її подруги одностайно спонукають відкрити і прочитати листа. Але Сесилія стримує себе. Так у ваганні минає кілька днів. Якось зателефонував чоловік дізнатися про родинні справи. І жінка, втративши самовладання, розповідає йому про знайденого листа. Це надзвичайно схвилювало Джона-Пола і він наказує їй покласти листа туди, де він був і не читати його. За кілька днів чоловік повертається з відрядження. Листа ще не прочитано жінкою, але вона каже чоловіку, що листа покладено на місце. Врешті Сесилія знайомиться з текстом листа. І одразу починаються неочікувані події. Вони вилітають у світ, як зі скриньки Пандори. І ніщо не може вже їх зупинити. Що це за стрімкі події і як вони віддзеркалилися на житті багатьох людей? Книга читається із захопленням. Дуже психологічно тонко описані герої роману і їхні відносини. 
   Закінчується роман  застереженням автора: «Ніхто з нас ніколи не дізнається всіх шляхів, якими могли і, напевно, повинні були рухатися  наші долі. Й це, мабуть, і на краще. Деяким таємницям варто навіки залишатися під замком. Запитайте у Пандори». 
   Якщо вас зацікавив сюжет книги, завітайте до обласної бібліотеки ім.Д.І. Чижевського.

   Ірина Александрова,
головний бібліотекар відділу абонемента.

2 коментарі:

  1. Книга захоплює,дивує..цікаві спостереження за взаєминами чоловіків та жінок

    ВідповістиВидалити
  2. Книга захопює, дивує!!!цікаві спостереження за взаєминами чоловіків та жінок.

    ВідповістиВидалити