пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Зверніть увагу на книгу!



Німецький історик культури Вольфганг Шивельбуш відомий своїми дослідженнями з історії політики, технології, матеріальної та інтелектуальної культури. У книзі «Речі і люди. Есей про споживання» уперше звернувся до сфери історії економічних теорій та уявлень. Ця праця – екскурс у філософію із акцентами на фізіології з метою знайти ключ до виникнення економіки виробництва та з'ясувати суть споживання. Всім відомо, як торговельні центри та супермаркети маніпулюють нашою свідомістю, змушуючи купувати більше, але ми навіть не здогадуємося, що споживання ‒ це руйнація, в основі якої лежить "взаємне віддавання". На думку автора, між товаром і споживачем постійно відбувається дуель. І навіть тоді, коли людина впевнена, що перемогла, починається інший процес ‒ асиміляція. Простіше кажучи, предмети набувають риси живих істот і навпаки.
 Книжка надзвичайно цікава своїм ходом думки, парадоксальної, несподіваної, здатної бачити близькість далеких речей, подібність неподібного.
Розрахована на широке коло читачів.
Якщо вас зацікавило видання, звертайтесь у відділ документів з економічних, технічних та природничих наук обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського.
Вікторія Одєгналова,
 головний бібліотекар відділу документів з економічних, 
технічних та природничих наук.



Немає коментарів:

Дописати коментар