четвер, 9 серпня 2018 р.

Адам Альтер «Нездоланні: Про технології, які призводять до звикання, і про бізнес, який тримає на гачку»


 «Наскільки беззахисна звичайна людина перед сучасними технологічними компаніями, які використовують останні наукові відкриття, щоб створювати продукти, що викликають залежність?»  - на це питання спробував відповісти   психолог Адам Альтер.  Книга «Нездоланні» - це бестселер 2017 року. Перед тим, як взяти її для ознайомлення чи читання, спробуйте відверто відповісти на питання «Ви залежні?», і одразу у Вас постає інше питання : «Залежні від чого?...». Мається на увазі залежність від власного смартфона, відеогри, соціальних мереж, спілкування онлайн, інтернет-шопінгу…  - все це здається на перший погляд досить невинним, а насправді міцно тримає Вас.
    Більшість молоді безцільно може годинами залипати в екрані смартфона, переглядаючи фото, рекламу, повідомлення. Що за магія тримає їх увагу? Насправді - жодної магії… Просто ті хто створив різні програми, мережі добре розуміють, що потрібно «зачепить» користувача, не дозволити йому вийти з програми. Дайте людині можливість показати себе, поспілкуватися з іншими, отримати оцінку себе і своїх фото, - і вона вже залежна.
     За останні роки розробники нових ІТ-технологій, які спричиняють залежність, стали набагато досвідченішими та з фантазією підходять до вирішення питання «Чим зацікавити користувача?». Вони гарно вивчили наші слабкості і знають, як залучити нас до постійного користування їхнім продуктом. 
Олейніченко Ю. В.
бібліотекар 1 категорії відділу документів 
з економічних, технічних та природничих наук.




Немає коментарів:

Дописати коментар