пʼятницю, 10 серпня 2018 р.

Як навчити дітей навчатися із задоволенням

9 серпня у відділі обслуговування користувачів для вчителів та батьків відкрилася книжкова виставка “Як навчити дітей навчатися із задоволенням”.

На виставці експонуються твори видатного педагога В. Сухомлинського, який говорить про педагогіку успіху так: “Дати дітям радість праці, радість успіху в навчанні. Збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гордості” (“Сто порад учителеві”, “Серце віддаю дітям” та ін.).   

Цінними стануть книги, які допоможуть вчителю творчо підійти до підготовки уроку, зробити його більш ефективним та цікавим. Такі поради можна знайти в книгах В. Ковальчука “Ефективний урок: технології, структура, аналіз”, І. Підласого “Як підготувати ефективний урок”, В. Ковальової “Творча майстерня”, Л. Туріщевої “Творчість у педагогічній діяльності” та “Інтерактивні технології навчання у початкових класах”.  

В педагогічній практиці стали відомими книги С. Лупінович “Навчаємося залюбки! Формування мотивації до навчання в учнів молодших класів” та Н. Щербакової “Формування пізнавальної самостійності школярів”. В них розглянуто вплив педагогічних умов на удосконалення навчального процесу в школі.

На виставці також представлені книги, які можуть зацікавити батьків, що прагнуть допомогти своїм дітям засвоїти знання. Адже вони є першими вихователями дитини. Щоб їхня діяльність була успішною, можна скористатися методичними рекомендаціями доктора педагогічних наук А. Кузьмінського в книзі “Педагогіка родинного виховання”, а також отримати поради досвідченого педагога Діми Зіцера “Свобода від виховання”.  


Важливим у формуванні мотивації до навчання є дидактична гра. Висока ефективність дидактичної гри безсумнівна. Дитина працює з використанням “ігрових” матеріалів легше, веселіше, а головне -  інтенсивніше і значно продуктивніше. Такі рекомендації дають автори книг Л. Кашуба “Навчання через гру” та М. Чумарна “Рухливі і розвивальні ігри для талановитих і кмітливих від 5 до 12”.

Книжкова виставка пропонується найширшому колу читачів.

Галина Руденко,
бібліотекар відділу 
обслуговування користувачів

Немає коментарів:

Дописати коментар