вівторок, 2 серпня 2011 р.

Замучила спека? Йди до бібліотеки!

Настали довгоочікувані канікули чи відпустка? Хтось поїхав до моря, хтось - в табір, хтось збирається відвідати своїх родичів. А що робити, якщо ти залишаєшся на літо в місті?Найголовніше - не турбуватися! Адже і нікуди не виїжджаючи, від літа можна отримати багато пам'ятних вражень. Згадай, чим би ти хотів зайнятися, але у тебе не вистачало на це часу через роботу, навчання чи домашні клопоти. Прочитати бестселер, поспілкуватися з друзями або дізнатися як все-таки робити сувеніри власними руками?
Вперед, зараз саме час! Куди? Звісно – в обласну універсальну наукову бібліотеку ім. Д. І. Чижевського!
Тим паче, тут кожен знайде на власний смак багато цікавинок.
Останнім часом прикраси, створені власноруч, так званий handmade, стали досить популярними. Можливо тому, що люди цінують оригінальність, адже такі прикраси є авторськими і створюються в обмеженій кількості. Врешті, кожна річ, створена власними руками, яка не зійшла із заводських конвеєрів, зберігає в собі тепло людських рук. Вироби handmade створюють із різноманітних матеріалів - із паперу, бісеру, тканини, шкіри, скла, глини, дерева, металу - та з чого завгодно, аби фантазія була.
10 серпня о 10:00 запрошуємо взяти участь у безкоштовному майстер-класі «Мистецтво витинанки». Витинанка – це орнаментальний, сюжетний твір з паперу, ажурно вирізаний ножицями або ножем. Витинанками прикрашають оселю, надавши їй оригінального колориту. Заняття проводить викладач декоративно-ужиткового мистецтва мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка Лариса Гарбузенко.
А щосуботи у відділі краєзнавства збираються члени Клубу народних ремесел „Ниточка” обговорити творчі проблеми, поділитися мистецькими новинками. Якщо маєш бажання – приєднуйся!
Яскраві, сучасні книги з шиття, в’язання та ін. чекають на тебе у відділі документів з питань економіки, виробництва та природничих наук. Ось лише невеликий перелік нещодавно отриманих нових видань: „Полная иллюстрированная энциклопедия вышивки”, „Новая энциклопедия рукоделия: вышивка, шитье, аппликация, пэтчворк, вязание крючком и спицами”, „Повна енциклопедія домашніх заготівель”, „Растения. Полная энциклопедия. Мир растений в интересных фактах и красочных иллюстрациях”, „Домашняя выпечка. Энциклопедия вкусных рецептов (торты, пирожные, пироги, кексы, печенье)”, „Ювелирные украшения”, „Энциклопедия бисера”, „Работы по дереву”.
Останні номери популярного жіночого журналу “Burda” порадують прихильників моди новими моделями літньої колекції — вишукано жіночними, елегантними, звабливими. Ще можна навчитися основам сайтобудування або використання різних програм. Благо, зараз і у бібліотеці, і в інтернеті повно відповідних підручників. Нічого складного. Інтернет-центр, обладнаний кондиціонером, або зона вай-фай до твоїх послуг!
Навчайся, створюй!
А як щодо захоплення фотографією? І для цього необов'язково потрібен професійний фотоапарат! Адже у тебе напевно є камера на мобільному телефоні. Фотографуй все, що тобі сподобається. Красиву квітку, метелика, захід, а може, навіть світанок, посмішки друзів. А потім зроби з цих фотографій колаж і повісь в своїй кімнаті, щоб похмурими осінніми і холодними зимовими вечорами згадувати про тепле і яскраве літо! А хочеш відчути зиму посеред літа? На третьому поверсі бібліотеки представлена чудова фотовиставка ”Зимові пленери-2011”. Споглядання фотографій зимових пейзажів у літню спеку діє як морозиво – спробуй, і переконаєшся!
Ну і як же влітку без незамінних книг і фільмів! Є безліч шедеврів, з якими тобі буде не тільки цікаво, а й корисно познайомитися; новинки, класика - обирай! У відділі мистецтв є великий фонд художніх, науково-популярних, документальних фільмів на дисках। На два дні фільм можна взяти додому. Щочетверга о 15:00 у відділі мистецтв відбуваються кінопокази фільмів про життя відомих людей, запрошуємо у наш кінозал. А у відділі міського абонемента, де представлений значний вибір аудіо-книг, будь-яку книгу з медіа-фонду можна прослухати тут на комп’ютері або також взяти на певний термін додому!
Якщо ж ти все-таки душею линеш у далекі краї, старовинні міста – приходь на зустрічі циклу „Колоритні мандрівочки”, щоп’ятниці о 16:00 у відділі мистецтв. Дізнаєшся про місто музеїв Переяслав-Хмельницький, майже зниклу Ольвію і сучасний Мелітополь, ба навіть далеку Грузію. Фотографії, сувеніри, листівки – все це створить ефект присутності в незвіданих місцях. До речі, у відділі мистецтв працює кондиціонер, що немало важливо при велелюдних зібраннях. Вхід та участь у заходах – вільні і безкоштовні.
Насамкінець, нагадуємо, що літній читальний зал біля входу в бібліотеку працює з понеділка по четвер з 14:00 до 19:00, в п’ятницю – з 14:00 до 18:00. Нові сучасні журнали з різних галузей, можливість пограти в шахи і шашки - чекають на тебе.
Сподіваюся, цього літа ти не будеш нудьгувати і знайдеш собі заняття до душі.
Будемо раді бачити усіх кіровоградців і гостей міста в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д. Чижевського. Ми знаходимося в центральній частині міста, за адресою вул. К. Маркса, 24; працюємо без обідньої перерви з понеділка по четвер з 10:00 до 19:00, в п’ятницю і суботу – з 10:00 до 18:00. Неділя – вихідний.

Щасти тобі! І пам'ятай, літо - прекрасна пора року, і не варто витрачати її на смуток!

Світлана Приймак, завідуюча сектором маркетингу ОУНБ ім. Д. Чижевського

1 коментар:

  1. Дякую за зрозблену роботу!!!! Ви чудові і до бібліотеки завжди дуже приємно заходити. Успіхів!!!!!!

    ВідповістиВидалити