неділю, 13 січня 2008 р.

Мапа Кіровограда в Google

Сьогодні поговоримо про сервіс який бесперечно можна віднести до технологій Веб 2.0, про мапи Google. Менш ніж місяць тому Кіровоград на Google Maps розгледіти можно було у дуже загальному виді. Нам пропонувався супутниковий знімок з дуже низькою розподільною здатністю, умовно це як би ви пролітали над Кіровоградом літаком на висоті 15 километрів. Звичайно розгледіти можна було у загальних рисах річку Інгул та дуже великі об'єкти... Карта з високою розподільною здатністю (умовно — вигляд з висоти десь 150 метрів) "підкрадалася" з півночи. Вже було видно кільцеву дорогу зі сторони Києва, Козацьку заставу в деталях, але... потім, на кордоні Лелеківки карта знову стрибала на висоту 15 км.


Та все ж таки збулося! 16 грудня 2007 року Google зробив новий Update (оновленя) своїх карт на окремих теріторіях України і Кіровоград тепер можна розглядати в деталях. Зробити це можна декількома способами: з програмою Планета Земля від Google, за допомогою сайту wikimapia.org та іншими. Виглядає така мапа приблизно наступним чином:

Мапу можна наближувати, віддаляти, перетягнути до потрібного місця. Але якщо зареєструватися на сайті wikimapia.org, то стають доступними ще декілька цікавих функцій і перш за все — можливість відзначати окремі місця на карті та робити до них відповідні підписи. Цікаво, менш ніж за місяць їх з'явилося на мапі Кіровограда величезна кількість. Люди (майже впевнений) саме кіровоградці, роблять на мапі позначки відомих в Кіровограді місць, будинків, мостів, окремих адрес де живуть вони або їх родичі і таке інше. Ми теж внесли долю — бідівля нашої бібліотеки, готель Європа, кіровоградська телевежа і деякі інші. Отже поспішайте, невідзначених місць на мапі стає все менше і менше!

А ще на мапі можна залишати фотознімки. Для того щоб це зробити треба зареєструватися на сайті http://www.panoramio.com/, а потім залишати знімки зроблені вами чи вашими друзями. Тут можливості залишити власні знімки значно більше. Отже нам є ще де прикласти свої творчі зусилля!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар