пʼятницю, 25 січня 2008 р.

lBook eReader V3 - електронна книга нового покоління.

(Статтю російською мовою можна прочитати на ITnews за адресою: http://itnews.com.ua/37412.html)

Пристрій для читання електронних книг lBook eReader V3 відноситься до нового покоління універсальних пристроїв для читання електронних книг і текстових документів. За рахунок нової технології "електронного паперу" eINK VizPlex різко зросла контрастність екрану. Раніше шар електронних чорнил E-Ink наносився у вакуумі на полімерну основу. За новою технологією чорнила вносяться на мікроскопічному рівні, що дозволяє значно поліпшити параметри відображення. Після цього на скляну основу (активну або пасивну матрицю) наклеюється плівка.

Новинка підтримує наступні формати електронних книг: TXT, FB2, PDF, DjVu, DOC, RTF, WOLF, HTML, CHM, RSS і Excel, PPT після перетворення у WOLF-файл. Тексти відмінно читаються на крупному 6-дюймовому екрані - завдяки новій технології, очі від такого екрану втомлюються не більше, ніж від читання звичайної, паперової книги.

В якості сховища інформації використовується карта пам'яті формату SD (Secure Digital), обсягом до 4 Гб (у стандартний комплект постачання входить карта на 512 Мб). Для підключення електронної книги до персонального комп'ютера використовується звичайний USB-інтерфейс. Серед підтримуваних програмних додатків - Wolf Reader, TXT Reader, HTML Reader, FB2 Reader, PDF Reader, DjVu Reader, DOC-Viewer, MP3-плеер (формат аудіо-кніг набирає все більшу популярність).

А пакет інструментальних засобів (SDK), що додається до цієї електронної книги, допоможе легко і швидко розробити власні додатки. Незабаром у вигляді опції можна буде придбати WiFi-адаптер стандарту 802.11b. Одного заряду акумуляторних батарей достатньо для читання, приблизно, 5000 сторінок тексту.

Заявлена вартість новинки - в районі $450, але вже сьогодні вартість lBook eReader V3 коливається в межах $325-$360.

Ми давно вже приглядаємось до таких пристроїв з метою зробити невеличкий читальний зал на електронних носіях. А потім, можливо, й на міському абонементі запропонувати таку електронну книгу для тих, хто бажає читати вдома. Справа в тому, що в мережі існує величезна кількість електронних текстів у вільному доступі. Але, Є ВЕЛИКЕ АЛЕ... Як на мій власний погляд, дуже завелика ціна такого пристрою. Тому чекаємо, чекаємо або подешевшання, або чергового успішного гранту.


1 коментар:

  1. Ідея такого читального залу є дуже привабливою, оскільки відкриває нові можливості для розвитку бібліотечної справи. Вважаю що матеріальні та технічні труднощі можуть бути вирішені спільними зусиллями.
    Написав листа автору дописа в блозі :-) Чекаю на відповідь :-)

    ВідповістиВидалити