пʼятницю, 25 серпня 2023 р.

Код людства. Дивовижна історія наших генів

Кірк, Едвін. Код людства. Дивовижна історія наших генів. Революційні дослідження в медицині / Е. Кірк ; пер. з англ. М. Марченко. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2022. - 317 с. - (Сер. "Популярно про науку")

  Професор Едвін Кірк водночас лікар-генетик і генетик-патолог – рідкісна комбінація. Це шанований науковець, викладач та один із керівників проєкту скринінгу носійства спадкових хвороб «Місія Макензі» з бюджетом у 20 мільйонів доларів.
    Автор відзначає, що мета цієї книжки – гуманізм у генетиці людини через історії тих, на чиєму житті вона найбільше позначилась. Також на сторінках цієї книги багато науки. Чимало людей вважають що генетика дуже й дуже складна. Та чи насправді це так? Професор Едвін Кірк запевняє: генетика куди простіша, ніж нам здається і до того ж невимовно цікава. Ця книжка відкриє таємниці ДНК, знайомить із ученими-першопрохідцями, чиї відкриття вплинули на подальший розвиток генетики, розкаже про сучасні генетичні дослідження й здобутки, які можуть врятувати життя, як генетика може вирішити проблеми з вагітністю, про проєкт «Геном людини» і його місію, про генну терапію як ліки майбутнього. А ще навчить видобувати ДНК у домашніх умовах. Ласкаво просимо у надзвичайний світ генетики!
    З виданням можна ознайомитись у відділі документів з питань медицини та охорони здоров’я.

Катерина Ісаєнко,
бібліотекар відділу документів з питань
медицини та охорони здоров’я

Немає коментарів:

Дописати коментар