четвер, 4 липня 2019 р.

Літо, подорож і мрія!



 
    Коли надворі стає все спекотніше, хочеться взяти з собою у парк чи на море щось легке та приємне. «Мексиканські хроніки» (Х.,2016) Макса Кідрука – це легкий і захоплюючий роман про мандрівку країною Мрії. Завдяки цьому роману автор здобув першу письменницьку славу, отримавши другу премію на всеукраїнському конкурсі «Коронація слова». Він завзятий мандрівник, який побував у понад 30 країнах світу.  
   «Мексиканські хроніки» - це розповідь про велику мрію, зухвалу і абсурдну, яка на перший погляд здавалась нездійсненною, але врешті-решт Молодий українець, йдучи за безумним покликом серця, поїхав на інший континент, за двадцять тисяч кілометрів від дому і наодинці пройшов Мексиканські Сполучені Штати від Тихого океану на заході до Карибського моря на сході. Читаючи цю книгу, ти разом із автором пліч-о-пліч повністю поринаєш в усі події, а звуки, гамір навколишнього світу тобі не заважають. Здається, що навколо тебе ходять мексиканці, лунає невідома тобі досі мова, а сонце пече, мов навіжене, хоча за вікнами українська осінь чи зима…     
   Із книги ми багато дізнаємося про саму країну, про пам’ятки, про кухню. Подорож видалась  позитивною, закінчилась добре. Читаючи книгу, ми наче самі подорожуємо Мексикою. Роман написаний дуже дотепно, багато жартів, епітетів, читається на одному подиху. На власному прикладі автор хоче показати, що мрії здійснюються. Мрійте і йдіть до своєї мети,  не зважаючи ні на що!

Людмила Позняк,
 бібліотекар відділу абонемента. 

Немає коментарів:

Дописати коментар