пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

Запалимо свічку скорботи

Кожного року у четверту суботу листопада українці відзначають День пам’яті жертв Голодомору.

85 років тому Україна пережила страшну трагедію. Голодомор – штучно створений у 1932-1933 роках, був свідомою та цілеспрямованою політикою хлібозаготівель, які стали безпосереднім приводом голоду в Україні, від якого загинули мільйони українців. Аналогів подібним злочинам у світовій історії як за масштабом, так і за жорстокістю й цинізмом, методів його здійснення важко знайти.

Багато десятиліть тема Голодомору перебувала під суворою забороною.  Люди старшого покоління, яким вдалося пережити цю трагедію, не наважувалися говорити про неї публічно. І лише після здобуття Україною незалежності, правда про Голодомор розкривається всіма своїми страшними реаліями, стає невгасимим болем, реквіємом і одночасно символом незнищенної нації.

До цієї скорботної річниці у відділі обслуговування користувачів ОУНБ ім. Д.І.Чижевського для учнівської молоді відбувся огляд книжкової виставки «Запалимо свічку скорботи». Представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії дали змогу молодим людям усвідомити  весь трагізм голодомору у долі  українського  народу.






Наталія Гризоглазова,
провідний бібліотекар
відділу обслуговування користувачів

Немає коментарів:

Дописати коментар