четвер, 4 грудня 2014 р.

Акція “За вільний світ без рабства” - 2014

Вже не вперше громадська організація Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва спільно з відділом документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ ім. Д. Чижевського бере участь в акції “За вільний світ без рабства”, яка щорічно проводиться  2 грудня з метою відзначення Міжнародного дня боротьби за скасування рабства.

            Цього року акційні заходи  було проведено у три етапи — 28 листопада, 1-го та 2-го грудня. Загалом працівники відділу залучили до акції 80 осіб вразливої групи населення — молоді, а саме: учні ЗОШ № 6, ліцеїсти Кіровоградського педагогічного ліцею та студенти Кіровоградського технікуму статистики.
             В рамках проведення акції учасники долучилися до анонімного анкетування з метою вивчення рівня обізнаності молоді щодо проблеми торгівлі людьми та запобігання потрапляння у ситуації, пов’язані з нею; передивилися  й обговорили документальний фільм “Життя на продаж”, знятий за реальними історіями українців, яких було продано у рабство; об’єднавшись у групи, виробили  плакати “Ми проти рабства”, “Рабству — ні!”, застосовуючи колажування, малюнок, графіку тощо, і кожна група представила свій плакат іншим учасникам.

            Насамкінець організатори акції пригостили учасників чаєм і кавою з печивом і цукерками, подарували на згадку надані  Міжнародною організацією з міграції (МОМ) буклети, значки за тематикою заходу.



                           Наталія Калашнікова,
  бібліотекар відділу документів із економічних, технічних та природничих наук  Кіровоградської ОУНБ ім. Д. Чижевського

Немає коментарів:

Дописати коментар