пʼятницю, 15 березня 2013 р.

10 непотрібних речей


За кордоном є чудова традиція – раз на рік викидати з дому всі старі та непотрібні речі. Ментальнісь слов’ян дещо різниться від наших закордонних сусідів і ми, навпаки, полюбляємо все зберігати, ну... раптом колись згодиться!
Стається вже так, що купа такого «дуже важливого» мотлоху одразу випадає нам на голову, щойно ми відчиняємо дверцята шафки. Не хвилюйтеся, це вже ненадовго, тому що саме зараз ви отримаєте декілька корисних порад щодо їх застосування.
Таких зайців Вас навчать робити
у відділі обслуговування користувачів
1 непотрібна річ, яку ви можете вдало використати,шкарпетка!
Гарненька, ціленька шкарпетка, але вона чомусь одна. Після чергового прання її подружка зникла, а цю ми використаємо. З таких одиноких шкарпеток можна виготовити безліч дитячих іграшок. Наприклад – зайців!
Не пропусти майстер-клас у відділі
 мистецтв
2 непотрібна річ – старенька татова сорочка та бабусина квітчаста хустинка! Клаптикове шитво, або печворк - це безліч комбінацій тканин за фактурою та кольором. А варіацій поєднань цих тканин у композиції взагалі ціла безодня, зібравши докупи декілька тканин, ви самі здивуєтесь, яка у вас багата фантазія!
Можна навчитись у відділі
документів із економічних,
технічних та природничих наук
3 непотрібна річ – нитки. Коли ми були маленькими, у нас були якісь там улюблені светрики чи гамашики, і в мами рука не піднялась їх викинути, вона їх старанно розпускала, і наскладала вже цілу торбу, щоб онукам шкарпетки в'язати. Та виявилося, що онуки надають перевагу шкарпеткам з магазину. Тож нитки ми можемо використати на виготовлення мартинічок (маленьких ляльок з ниток). Таке диво сподобається створювати і діткам.
Відділ мистецтв
4 непотрібна річ – клапті з натуральних тканин. Це зараз все можна купити в магазині, а раніше так не було! Все шили самі, і різнокольорові обрізки зберігаються майже у кожному домі. Вони чудово підійдуть для виготовлення ангелів, ляльок-мотанок, а бувають вони різні, а саме: і дівка-веснянка, і дівка-баба, одним словом все, чого ваша душенька забажає.
Обов'язково навчать у відділі
абонемента
5 непотрібна річ - обрізки кольорового паперу. У дітей є такий талант: взяти новеньку упаковку кольорового паперу, з кожного аркуша повирізати якісь маленькі фігурки, а решта паперу їх вже не цікавить, наступного разу вони візьмуть новенький. А ми – дорослі і розумні люди не станемо викидати те, що лишилося, а зробимо із залишків паперу чудові витинанки своїми руками. Або нарізавши папір на смужки, в техніці квілінгу – листівку з оригінальними квітами.
У вас залишилися ще непотрібні речі? Приходьте у відділи обслуговування нашої бібліотеки, беріть участь у різноманітних майстер-класах  і ми знайдемо їм застосування!

Далі буде...

Відділ соціокультурної діяльності

2 коментарі:

  1. З дитинства пам'ятаю лише пап'є-маше та аплікацію, а тут таке... Ця добірка неодмінно зацікавить "умілі руки".Ваша інформація - прекрасна можливість навчитися і дорослим, і дітям виготовляти вироби власними руками. Дуже вдячна. З повагою, Наталія.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже цікава інформація. Особливо мені сподобалась ідея з шкарпетками:)

    ВідповістиВидалити