пʼятниця, 6 вересня 2024 р.


 

У короткому списку премії Орвелла 2024 — книга про російсько-українську війну, що вийде друком на початку жовтня у Видавництві Старого Лева!

На короткий список премії Орвелла 2024 року потрапила книга "Our Enemies Will Vanish: The Russian Invasion and Ukraine’s War of Independence" («Наші вороги зникнуть: російське вторгнення та війна за незалежність України») авторства Ярослава Трофімова.

Вона висвітлює російське вторгнення в Україну 2022 року, детально розповідаючи про передумови конфлікту та його значення для України й світу в цілому. Книга здобула визнання за точність аналізу політичних подій і майстерність викладу, і стала фіналістом у категорії політичного письма на премії Орвелла У ній Трофімов досліджує передумови російського вторгнення в Україну та глобальні наслідки цього конфлікту​

Ярослав Трофімов – відомий журналіст і письменник, народився і виріс в Києві, спеціалізується на міжнародній політиці та конфліктах. Він працює старшим кореспондентом у газеті The Wall Street Journal, де висвітлює ключові події на Близькому Сході та в інших регіонах. Трофімов також є автором кількох книг, серед яких одна з найвідоміших – "The Siege of Mecca". Ця книга розповідає про захоплення Великої мечеті в Мецці у 1979 році, подію, яка мала глибокі наслідки для ісламського світу.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Ярослав Трофімов провів багато часу в епіцентрі військових дій. Країна 404 мала намір завоювати та анексувати Україну за допомогою жорстокого бліцкригу, перекроївши карту Європи за кілька коротких тижнів. Але українці продовжують боротися, перетворивши те, що здавалося неминучою поразкою, на велику моральну перемогу, навіть якщо територіальна битва й досі триває. Це історія епічної мужності українського народу – людей, яких Трофімов добре знає. Книга вийде англійською мовою.

Анна Русіна,

 відділ формування фондів

Немає коментарів:

Дописати коментар