вівторок, 6 лютого 2024 р.

Нові книги шрифтом Брайля!

 

Для тих, хто цікавиться історією України пропонуємо новинку відділу абонемента – книгу Ярослава Грицака «Подолати минуле: глобальна історія України» (у восьми частинах). 

Про автора книги: Ярослав Грицак – український історик та публічний інтелектуал. Професор Українського католицького університету, почесний доктор Національного університету «Києво-Могилянська Академія». Викладав у Гарвардському і Колумбійському університетах. Є автором декількох книжок з історії України. Декілька разів входив у список «100 найвпливовіших українців».

Про книгу: книга Ярослава Грицака «Подолати минуле: глобальна історія України» вийшла друком у 2023 році. Книга надрукована рельєфно-тактильним шрифтом Брайля (для читачів з вадами зору). Книгу надруковано у рамках проєкту «Подолати минуле. Україна в подіях та особистостях» за підтримки Українського культурного фонду. Автор проєкту – Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ». Ця книга є результатом 15-літньої роботи професора. Поєднання глобального та локального є нагальною потребою для тих, хто намагається знайти вихід із кризи сучасності. Книжка пропонує такий підхід до сучасної України. Автор зазначає, що Україна утворилася в наслідок глобалізації та модернізації, разом із найтемнішими їх сторонами, пов’язаними з масовим насильством. Однак минуле – це не тюрма. Воно завжди залишає місце для вибору. Видання звертається до минулого, аби краще зрозуміти, де зараз є Україна і світ та куди вони могли б рухатися далі. Автор намагається зрозуміти сам, а також дати читачам розуміння того, що і чому відбувається з нами та прогнозує яким може бути майбутнє країни. Розвінчує міфи та стереотипи про Україну, відкриває нові теми для осмислення минулого.

Запрошуємо до відділу абонемента та нагадуємо, що це видання можна взяти додому на певний термін.

Підготувала Ольга Шпаченко,
провідний бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар