пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

Поведінка мозку, любов та свобода

 


Усі ми щось чули про психологію, але як багато ми знаємо фактів про суть науки, яка реально може покращити стосунки з людьми і з собою. А  прочитати книги, які ми пропонуємо, корисно буде всім незалежно від статі, віку та професії. Право слово, байдужими не залишитеся.

У виданні Барбари Оклі «Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну».–Київ: Наш формат, 2018 авторка ділиться ефективними навчальними методиками, легко та доступно пояснює причини непорозуміння та розкриває поведінку нашого мозку. Приклади, методики та ідеї ефективно навчать: виокремлювати найважливіші думки й утримувати їх у пам’яті. Цей посібник – кардинальна зміна погляду на навчання. Взагалі вчитися ніколи не пізно, треба тільки мати бажання. Це видання для кожного, кому подобається вивчати щось нове.

Геніальний німецький філософ і психоаналітик Еріх Фромм у  своїй книзі «Мистецтво Любові».–Харків: Книжковий Клуб «Сімейного Дозвілля», 2018 шукає розв’язання найактуальніших проблем. Чи є любов почуттям, яке може опанувати кожен? Чи взагалі це складне мистецтво пізнає лише зріла особистість? Любов – це результат нашої праці, розв’язання до проблеми людського існування. Яка є любов між батьками і дітьми, братня, материнська, еротична, до себе, до Бога? У виданні  обговорюється теорія любові, її практичні аспекти. Книга вчить аналізувати своє життя.

Ще одне видання Еріха Фромма «Втеча від свободи».–Харків: Книжковий Клуб «Сімейного Дозвілля», 2018 розкриває перед читачем саму суть свободи та як вона діє. Це велике дослідження характеру сучасної людини та проблем взаємодії між психологічними та соціальними чинниками суспільного розвитку. Сучасна людина стривожена і здатна віддати власну свободу всіляким диктаторам. Іноді вона добровільно відмовляється від незалежності, оскільки відповідальність її лякає. Розв’язання цієї суперечності становить предмет дослідження соціальної психології. Без багатьох прагнень людині бракувало б стимулів поводитися відповідно до соціальних та економічних вимог. Чи справді свобода має дві форми – хорошу й погану? Думка, викладена в цій праці, заслуговує на увагу всіх, хто цікавиться людиною та її майбутнім. 

Ці та інші цікаві книги з психології можна взяти додому у відділі абонемента.

Неля Петухова, відділ абонемента


Немає коментарів:

Дописати коментар