вівторок, 16 лютого 2021 р.

Українська мова для іноземних студентів-медиків

     Кожен іноземний студент у навчанні за кордоном неминуче зіштовхується з низкою проблем, пов’язаних з новим мовним, культурним, навчальним і соціальним середовищем. Труднощі при використанні іноземної мови – найбільш поширена проблема серед іноземних студентів.
    Аби краще опанувати розмовну мову, треба якомога більше брати участь у різноманітних соціальних подіях, в аудиторних дискусіях та обговореннях, відвідувати заклади культури. Чим більше студент буде розмовляти, тим легше йому буде далі.
    Місцем спілкування і саморозвитку може стати і бібліотека, де ви знайдете не тільки гарного співбесідника, а й отримаєте цікаву інформацію, скористаєтеся корисною літературою. А спеціальна література допоможе вам у цьому, наприклад, «Українська мова як іноземна для англомовних студентів-медиків» у двох книгах для студентів, лікарів-інтернів, викладачів, слухачів післядипломної освіти медичних закладів вищої освіти Міністерства охорони здоров’я України.

Українська мова як іноземна для англомовних студентів-медиків: підручник з електрон. аудіодод. : у 2 кн. Кн. 1. Соціокультурна комунікація / С.М. Луцак, А.В. Ільків, Н.П. Литвиненко та ін. ; за ред. С.М. Луцак. – К. : ВСВ «Медицина», 2019. – 504 с. 

Українська мова як іноземна для англомовних студентів-медиків: підруч. з електрон. аудіодод. : у 2 кн. Кн. 2. Основи професійного мовлення / С.М. Луцак, А.В. Ільків, О.І. Криницька та ін. ; за ред. С.М. Луцак. – К. : ВСВ «Медицина», 2019. – 456 с. 


     Національний (міжкафедральний) підручник з електронним аудіододатком укладено згідно зі Стандартизованими вимогами до рівнів володіння українською мовою як іноземною з метою підготовки фахівців за напрямами 222 «Медицина», 221 «Стоматологія», 226 «Фармація», а також відповідно до сучасної концепції викладання української мови як іноземної. Лексичний та граматичний матеріал підручника спрямований на формування комплексу компетентностей, умінь і навичок мовленнєвої взаємодії студента-медика в усній і письмовій формах з огляду на мотиви, цілі та соціальні норми комунікативної поведінки у сферах соціокультурної комунікації (зокрема, на етапі первинної адаптації студента-іноземця в україномовному середовищі). Цьому сприяє використання вправ із електронного аудіододатка. Скористатися електронним аудіододатком достатньо просто – необхідно відсканувати QR-код, що міститься на другій сторінці підручника.
  Тож запрошуємо до відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я, щоб ознайомитися із підручником.

Оксана Завіна, завідувачка відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я



1 коментар:

  1. Привіт друзі, мене звуть Анна Андреева з Києва, Україна. Я тут, щоб поширити добрі новини для нужденних. Я був в депресії, коли дружина залишила мене з іншим чоловіком, тому що мене попросили припинити роботу, бо в мене рак, і я зламався. Вона взяла мою єдину дочку, тому єдиним варіантом була смерть, я намагався їй зателефонувати, але вона проігнорувала мене, я їй написав, і раптом вона відповіла і сказала, щоб я їй більше не дзвонила і не писала, що одного дня я зателефоную . зв’язався з моїм другом у Facebook, і я йому щось пояснив, і він також сказав мені, що у нього такі ж проблеми, і він познайомив мене із заклинанням заклинання під назвою «Доктор Алаба», він надіслав мені свій особистий електронний лист, і я зв’язався з ним через dralaba3000 @ gmail.com, і він відповів мені швидко, я пояснив йому свої проблеми, і він сказав мені не хвилюватися, що він зробив це для багатьох людей, я людина, яка ніколи не вірила в заклинання, але я обдурила, щоб спробувати, він запевнив мене 24 годин, щоб виконати роль заклинання, а також вилікувати мене від раку і влаштувати мені кращу роботу, і раптом він прислав мені ліки від моєї хвороби, я взяв його всього за 2 дні і був вільний, я ніколи не вірив своїм очам наступного день хтось постукав у мої двері, і я того дня раптово нікого не чекав, це була моя дружина, вона буде першою сльозою, і я не витримав, вона благала мене і негайно просила вибачення. Мені зателефонували з моєї компанії, де я працював роками, і мене підвищили до посади менеджера "Paragon" у США, будь ласка, допоможіть мені подякувати доктору Алабі за відновлення всього, що я раніше втратив, будь ласка, ви також можете зв’яжіться з ним через WhatsApp: +2349071995123

    ВідповістиВидалити