пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Один день з життя моєї бібліотеки, або Мить, зупинись!



   Хто такий бібліотекар? Дивне питання! Та насправді, бібліотекар –  не просто зберігач книг, інформаційний консультант, бібліотекарі дарують приємні емоції, та й навіть щастя. Щодня до нас приходить безліч людей, у всіх різні питання, та доброзичливе ставлення моїх колег до наших відвідувачів допомагає вирішити багато проблем, пов’язаних з пошуком потрібної інформації. Але крім суто навчальної чи виробничої потреби, кіровоградці і гості міста приходять до нашої бібліотеки, як додому, тобто туди, де спокійно, затишно і приємно. 
  Зараз, коли я пишу ці рядки, з відділу мистецтв лунають аплодисменти, проходить захід у рамках ХІІ музичного фестивалю ім. Кароля Шимановського, кращі музиканти, мистецтвознавці, всі, хто закоханий у музику, насолоджуються творчою атмосферою. А зранку у нас на екскурсії побували школярі одного з сіл Кіровоградського району, такі радісні поїхали додому з власноруч створеними в техніці квілінг сувенірами. Зранку і до пізнього вечора бібліотека гомонить. Зараз для людей з вадами зору проходить навчання опанування шрифту Брайля. А вчора ввечері я разом з кіровоградцями до сьомої вечора з’ясовували семантичні особливості української мови, вже другий тиждень у нашій бібліотеці працюють безкоштовні курси з вивчення української мови. І за словами директора бібліотеки Олени Гаращенко, це й логічно – адже англійську, німецьку, польську мови кіровоградці за допомогою кваліфікованих викладачів  у нашій бібліотеці вивчають давно. 
   Спостерігаю за людьми, адже до нас приходять не з примусу, а за велінням серця – натхненні обличчя, в очах емоційне піднесення. «Ми навіть не сподівалися, що у вас ТАК цікаво», -  говорив мені Михайло Третяк, командир військової частини, військовослужбовці якої завітали до нас зовсім недавно. А ми ж нічого «особливого» не готували – показали наші творчі виставки, дійсно високого рівня, гідного столичних музеїв, дитячі майданчики, цифрову дошку. Це ще навіть без наших хітів – колекцій рідкісних і цінних книг та кінекту.

    А завтра у нас збираються козаки всієї Кіровоградщини,  - запрошую знайомих на урочистості до Дня Покрови, - а там відкриття виставки дивовижної авторської ляльки, згодом презентація нових інформаційних ресурсів для шкільних вчителів та безліч цікавинок.

Життя не стоїть на місці, все стрімко змінюється, але стабільно постійними залишаються радість і захоплення в очах наших відвідувачів. Я люблю свою роботу, як усі мої колеги. Адже ми даруємо щастя і навзаєм отримуємо стократ більше!

Cвітлана Приймак, завідуюча відділом соціокультурної діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар