пʼятницю, 15 лютого 2013 р.

«Сузір’я симпатій або Швидке знайомство»


           14 лютого в обласній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського пройшла святкова програма, присвячена Дню святого Валентина. Частиною програми стало «Сузір’я симпатій, або Швидке знайомство», яке провели й організували працівники відділу соціокультурної діяльності. Вперше експрес-знайомство було проведено у Беверлі Хіллз в 1998 році, і відтоді є дуже популярним не тільки в США і Європі, але уже й в Україні. Тож і в Кіровограді знайшлося чимало бажаючих взяти участь у такому заході, телефонували самотні люди від 17 до 57 років. Врешті були відібрані учасники, яким у середньому 23 роки. Зареєстровані дівчата та хлопці зайняли свої місця у зручній залі і знайомство розпочалось.        
          Кожна пара мала всього 3 хвилини на спілкування, кожен розповідав про себе все, що вважав за потрібне, а потім лунав дзвіночок, і кожен хлопець підсідав за столик до іншої дівчини, де на знайомство теж давалося 3 хвилини. Таким чином, всього за півгодини всі хлопці та дівчата перезнайомились між собою. Опісля у карті симпатій кожен учасник відмітив одну людину, що припала йому до душі. Під час обробки даних всі учасники мали змогу попити чай з цукерками та вільно поспілкуватися. Врешті виявилося, що співпали 2 пари, які отримали заохочувальні призи та розіграли між собою головний подарунок – романтичну вечерю в молодіжній кав’ярні.
Звісно, такі знайомства ні до чого не зобов’язують ні дівчат, ні хлопців, а багато учасників знайшли гарних друзів. У наш швидкоплинний вік так мало часу на спілкування, але ми живі люди і потребуємо єднання один з одним.
          Розуміючи сучасні тенденції, працівники бібліотеки докладають максимум зусиль до того, щоб молодь нашого міста мала змогу спілкуватися між собою та комфортно проводити дозвілля. 

 Оксана Федоренко, 
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності